Fornvännen

DSpace/Manakin Repository

Fornvännen

 

Om tidskriften: Fornvännen ges ut av Vitterhetsakademien (Kungl. Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien) och är Sveriges äldsta, största och ledande tidskrift då det gäller antikvarisk forskning och har Nordens största recensionsavdelning inom ämnet. I Fornvännen publicerar sig den skandinaviska arkeologins och medeltidsforskningens främsta experter. Fornvännens artiklar är skrivna på svenska, ibland också på danska eller norska, men från 1925 finns bildtexter och sammanfattningar på engelska eller tyska. Det förekommer också artiklar på engelska eller tyska och då har de en svensk sammanfattning.

Flyttinformation: Här är Fornvännens nya hem. Webbplatsen fornvannen.se har släckts ner, men de gamla länkarna fungerar och för läsaren direkt till Samla. Alla artiklar har nu unika, beständiga länkadresser, s.k. uri.

Artiklarna är också sökbara i Google och Kringla.

Till läsare och författare: Uppgifter om redaktionen och prenumerationer och författarinstruktioner.

Copyright: Kungl. Vitterhets Historie och Antikvitets Akademien har anslutit sig till Berlindeklarationen om Open Access. Det omfattar Fornvännens innehåll och betyder att alla har rätt att läsa, länka till, ladda ned, skriva ut, kopiera och sprida Fornvännens innehåll i digital form med hänsyn till författarens ideella upphovsrätt, d.v.s. att upphovsmannen anges och verket inte förvanskas.

Sub-communities within this community

Recent Submissions

Search DSpace


Advanced Search

RSS Feeds

Browse

My Account